کرج ، چهارراه طالقانی ، برج شاه کرم واحد 504

حالت تهوع بعد از اسلیو

داشتن حالت تهوع بعد از عمل اسلیو یکی از عوارض کاملا موقت بوده که می تواند سبب استفراغ نیز بشود. اما آیا همه افرادی که اسلیو معده انجام داده اند مداوم حالت تهوع دارند ؟ خیر باید گفت که تهوع در برخی افراد رخ داده و امری کاملا موقتی است. بنابراین در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا با اصلی ترین دلایل و حتی رفع تهوع بعد از اسلیو آشنا شوید.

حالت تهوع بعد از اسلیو

آیا حالت تهوع بعد از اسلیو طبیعی است؟

بله می توان گفت یکی از عوارض موقت بعد از اسلیو داشتن حالت تهوع و در برخی موارد شدید حتی استفراغ است. اما آیا این امر همیشه طبیعی است؟ خیر باید گفت که بروز این عارضه به دلایل مختلفی اتفاق می افتد که هرکدام پس از مدتی (پس از پایان دوره نقاهت) کاملا از بین می روند. افرادی که تا ماه ها بعد از اسلیو معده دچار حالت تهوع هستند یا بعد از خوردن غذا بالا می آورند باید بدانند که مراقبت ها و دستورالعمل های پزشک را با دقت انجام نمی دهند. برای مثال پرخوری، عدم جویدن کامل غذا یا نوشیدن آب همراه با خوردن غذا می تواند باعث این اتفاق شود که بیمار باید از آن پرهیز کند. همچنین ناگفته نماند که در صورت طولانی شدن این امر ، بیمار حتما باید با پزشک خود مشورت و بررسی های لازم را انجام دهد.

علت اصلی تهوع و استفراغ بعد از اسلیو چیست؟

اصلی ترین دلیلی که منجر به تهوع یا استفراغ بعد از اسلیو می شود ، تغییرات گسترده در سیستم گوارش و واکنش بدن به این موضوع است. البته که این موضوع به تنهایی سبب تهوع نبوده و مراقبت های فرد و برخی نکات دیگر می تواند باعث بروز این عارضه شود که عبارت اند از:

  • تغییرات گسترده در ساختار معده: اسلیو معده یک جراحی تهاجمی است که حجم معده را تا 80 درصد کاهش می دهد. این تغییرات می‌توانند باعث حساسیت بیشتر معده به غذا و مایعات شود که تهوع در پی آن خواهد بود.
  • داروی بیهوشی: یکی از عوارض داروی بیهوشی ، تهوع و استفراغ آن است که تا 24 ساعت بعد از آن کاملا از بین می رود.
  • تغییر در ترشح هورمون‌ها: جراحی اسلیو معده می تواند بر تولید و ترشح هورمون‌های گوارشی موثر باشد. این تغییرات هورمونی ممکن است در بعضی افراد سبب تهوع یا استفراغ شود.
  • تغییر در عادات و رژیم غذایی: بعد از عمل اسلیو بیمار باید از غذاهای نرم و مایع استفاده کرده و از پرخوری به شدت پرهیز کند. عدم توجه به این موارد می تواند سبب بروز تهوع یا در برخی موارد بالا آوردن فرد بعد از اسلیو شود.
  • استفاده از داروها: به دلیل حساس شدن معده یا سیستم گوارش ممکن است بدن به برخی دارو های تجویز شده از جانب پزشک هم واکنش داده و احساس برهم خوردن داشته باشد.
  • دشواری و اختلال در هضم: بعد از اسلیو معده حجم آن کاهش می یابد که این موضوع می تواند سبب اختلال هضم مواد غذایی نیز بشود.
  • کم‌آبی بدن: عدم نوشیدن مایعات کافی از جمله آبمیوه طبیعی یا آب ، می تواند سبب بروز سردرد و در نتیجه تهوع شدید شود

کاهش حالت تهوع بعد از اسلیو معده

به طور کلی توصیه می شود که افراد بعد از عمل ، مراقبت های بعد از اسلیو معده را به بهترین شکل انجام دهند تا از کمترین میزان عوارض برخوردار شوند. خوردن غذاهای سبک و در حجم کم همراه با وعده های مکرر یکی از تکنیک های خوردن غذا بعد از اسلیو است که با استفاده از آن بیمار به هیچ وجه دچار حالت تهوع یا استفراغ نمی شود. علاوه بر آن برخی از دیگر راهکار های رفع حالت بالا آوردن بعد از اسلیو شامل موارد زیر هستند:

  • جویدن کامل غذا برای کمک به هضم سریعتر غذا
  • آهسته و آرام غذا خوردن
  • پرهیز از نوشیدن آب در میان وعده های غذایی
  • مصرف تدریجی مایعات و پرهیز از یکباره نوشیدن
  • عدم مصرف غذاهای تحریک کننده و حاوی ادویه زیاد
  • استفاده از دارو های ضد تهوع با مشورت پزشک
  • داشتن استراحت کافی در روزهای اولیه بعد از عمل
  • درمان مشکلات معده قبل از عمل

بهترین راه برای رفع حالت تهوع بعد از اسلیو

به طور کلی در قدم اول توصیه می شود که برای انجام جراحی های چاقی از جمله اسلیو ، حتما به یک فوق تخصص حرفه ای و با تجربه مراجعه شود. علاوه بر آن بیمار باید بداند که این عمل همراه با پروسه درمانی و دوره نقاهت حساس همراه بوده و بی توجهی به دستورالعمل های پزشک ، سلامت فرد را به خطر می اندازد. در نتیجه بعد از اسلیو حتما دستورالعمل های پزشک را رعایت و نکات را در نظر داشته باشید.

دکتر خدیجه مقدم

اولین و تنها جراح متخصص چاقی خانم در کرج و قزوین، دکتر خدیجه مقدم هستند که به صورت فوق تخصصی جراحی های چاقی از جمله بای پس و اسلیو را انجام می دهند. همچنین ایشان فلوشیپ تخصصی عمل چاقی و لاپاروسکوپی پیشرفته از دانشگاه تهران را دارا می باشد و نیز عضو فدراسیون بین المللی چاقی می باشند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دکتر خدیجه مقدم