بطور کلی فردی که کاندید جراحی اسلیو میشود کلیه بررسی های لازم مشوره ها و ویزیت های لازم را توسط جراح فلوشیپ این رشته انجام میدهد جراح فلوشیپ براساس تجربه و یافته های علمی کلیه مسایل روحی و جسمی مرتبط را بررسی میکند میزان پایبندی به عمل و مراقبتهای بعد ی بیمار را مورد ازمون قرار میدهد
و سپس فرد را تحت جراحی قرار میدهد به این دلیل احتمال پشیمانی بعد از عمل اسلیو توسط جراح فلوشبپ چاقی تقریبا نزدیک صفر می باشد.
کاهش وزن و سایز در گذر زمان و نتایج عالی کوتاه مدت و بلند مدت بهبود واضح قند و چربی و فشار خون و کبد چرب و درد های اسکلتی ..سبک شدن ..زیباتر شدن و فیت شدن و انتخاب راحت تر لباس و نگاه بهتر جامعه به فرد و افزایش اعتماد به نفس و …عوامل موثری هستند که فرد دیگر حاضر نیست چاقی رو دوباره تجربه کند و غالبا هرعاملی که به حفظ لاغری وی نظیر ورزش و کنترل تغذیه را بخوبی پیگیری میکند. بعلت تغییرات در ساختار معده در صورتیکه جراحی توسط جراح فوشیپ چاقی صورت بگیرد خیلی بعید است که فرد دلش بخواهد مثل قبل غذا بخورد.
آیا اگر اسلیو کنم پشیمان می شوم؟
اگر بخواهیم به صورت کلی این موضوع را بررسی کنیم پشیمانی بعد از عمل اسلیو وابسته به شرایط شما خواهد بود. برای مثال شما باید بدانید که اسلیو به تنهایی موثر نبوده و برای حفظ سلامتی و دسترسی به نتایج عالی باید برخی مراقبت های بعد از اسلیو معده و نکات تغذیه ای نیز رعایت شود. بنابراین اگر شما فرد با اراده ای هستید که توانایی کنترل رژیم غذایی، رعایت دقیق دستورالعمل های پزشک را دارید ، هیچ گاه دچار پشیمانی بعد از اسلیو نخواهید شد.
علت پشیمانی بعد از اسلیو چیست؟
شما باید بدانید که برای انجام عمل اسلیو باید حتما به پزشک حاذق مراجعه کنید. بیشتر دلایل پشیمانی افرادی که اسلیو انجام داده اند به دلیل مراجعه به افراد غیر متخصص و در نتیجه مشاهده عوارض جدی بعد از عمل شده اند میباشد. بنابراین یکی از مهمترین اقدامات قبل از اسلیو معده ، انتخاب یک فلوشیپ (فوق تخصص) جراحی چاقی و متابولیک و لاپاراسکوپی پیشرفته بوده تا از پشیمانی و مشکلات بعد از اسلیو جلوگیری شود. علاوه بر آن برخی دیگر از علتهای پشیمانی بعد از اسلیو معده عبارت اند از:
- عدم رعایت دستورالعمل های پزشک متخصص از جمله بی توجهی به نوع تغذیه و میزان حجم غذای دریافتی
- مشکلات عصبی درمان نشده از جمله پر خوری عصبی
- ریزه خواری و عدم کنترل خود (برای مثال تند خواری یا عدم جویدن کامل غذا )
- عدم امتحان سایر روشهای لاغری قبل از جراحی (رژیم غذایی یا ورزش)
- مشکلات افتادگی پوست
- عوارض پس از جراحی که در اثر انتخاب جراح غیر متخصص به وجود می آیند (انتخاب تکنیک اشتباه یا نادرست)
- بی ام آی پایین و کاندید نامناسب نبودن (برای مثال چاقی برخی افراد با استفاده از رعایت رژیم غذایی و بدون جراحی درمان می شود اما افراد به آن اعتنا نمی کنند)
- افرادی که جراحی را تنها راه لاغر شدن می دانند و تنها به جراحی بسنده می کنند
- پشیمانی از تکنیک جراحی که انتخاب کرده اید
آیا امکان بازگشت به وضعیت قبلی وجود دارد؟
خیر از آنجایی که در عمل اسلیو معده بخشی از معده برداشته می شود و حجم آن کاهش می یابد ، امکان بازگشت به حالت ابتدایی وجود نخواهد داشت. بنابراین بیماران عزیز باید بدانند که بهترین راه برای جلوگیری از پشیمانی بعد از عمل اسلیو معده ، مراجعه به متخصص با تجربه و دریافت مشاوره ، بررسی روش های جراحی چاقی می باشد. بنابراین فردی که قصد انجام جراحی چاقی را دارد باید تمامی جوانب را در نظر گرفته و انتظارات واقع بینانه ای از عمل جراحی اسلیو داشته باشد.
البته که باید در نظر داشته باشید ؛ بیماری که جراحی اسلیو انجام داده می بایست نوع تغذیه را کنترل کرده و با برخی غذاها خداحافظی کند تا مجدد دچار اضافه وزن و در نتیجه پشیمانی بعد از عمل اسلیو نشود.
چرا من بعد از اسلیو پشیمان نشدم؟
طبیعی است که مزایا و تغییراتی که اسلیو معده برای بیمار فراهم می کند ، بسیار قابل توجه بوده و سلامتی را برای فرد به همراه دارد. بنابراین دلایلی که افراد از عمل اسلیو راضی هستند و دچار پشیمانی نشده اند عبارت اند از:
- مراجعه به یک جراح با تجربه
- کاهش وزن قابل توجه که در نتیجه تناسب اندام و سلامتی را به بیمار هدیه می دهد
- اعتماد به نفس افراد را افزایش می دهد
- مشکلات باروری بیمار بهبود می یابد
- فعالیت ها اجتماعی و فردی افزایش و بهبود می یابد
- امید به زندگی بهبود می یابد
- لاغری حتمی می باشد
نتیجه گیری
اگر بیمار دارای اضافه وزن همه روشهای لاغری از جمله رژیم غذایی ، ورزش و غیره را امتحان کند ولی نتواند وزن را کاهش دهد یا از طرفی به برخی بیماری های پیش زمینه ای مانند دیابت مبتلا باشد، اسلیو معده به او پیشنهاد می شود. البته باید بدانید که همه جوانب عمل باید قبل از جراحی بررسی شده تا از پشیمانی بعد از عمل اسلیو جلوگیری شود. همچنین بیمار باید انتظارات واقع بینانه ای از عمل داشته تا بتواند نتایج مطلوب را به دست آورد.